Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

BIEL BALLESTER TRIO

All Events
16 desembre, 2022 @ 22:30

Nascut a Mallorca en 1974, Biel Ballester va obtenir el títol superior de guitarra a l’Escola *Luthier de Barcelona (on resideix des de 1998), estudiant durant dos anys amb el professor i concertista Àlex *Garrobé i quatre anys amb el professor Fernando Rodríguez. Ha participat a més en nombrosos cursos de formació impartits per José Tomás, David Russell, *Aniello *Desiderio, Marco *Socias, *Hopkinson Smith i Jordi Savall, entre altres.

Biel Ballester és el representant mes prestigiós de l’estil *Gypsy Swing (també conegut com a Jazz *Manouche) al nostre país, i ha aconseguit crear-se una reputació a nivell internacional gràcies a la seva musicalitat, a la seva depurada tècnica, a la bellesa de les seves composicions i, molt especialment, a un discurs molt original, que beu de la tradició de *Django *Reinhardt, encara que modernitzant aquest concepte amb l’addició d’un perfum propi, netament mediterrani.

La seva passió (totalment autodidacta) per l’anomenat *Gypsy Jazz li ha portat a realitzar nombrosos concerts per Europa i els Estats Units, i a ser convidat a tocar al costat d’alguns dels solistes i formacions més prestigioses d’aquest estil, com *The *Rosenberg *Trio, *The Robin *Nolan *Trio, *The Stephane *Wrembel *Trio, *Hot Club de *Norvège, Gustav *Lundgren, *Andreas *Oberg, Tim *Kliphuis, *Joscho *Stephan, *Costel *Nitescu, Christian *Escoudé, Marcel *Loeffler, *Steeve *Laffont, Howard *Alden i David *Reinhardt entre altres.

El Biel Ballester *Trio s’ha presentat en alguns dels mes prestigiosos Festivals de Jazz: *Donostia-Sant Sebastià i Terrassa (Espanya), *Marciac, Satisfer i Sant Gaudenç (França), Londres (Anglaterra), Edimburg (Escòcia), *Gouvy (Bèlgica), així com a Escandinàvia i els Estats Units (convidat per Stephane *Wrembel, compositor del tema principal del film *Midnight *in Paris).

Algunes dels seus enregistraments han estat triades per a representar el millor del *Gypsy Jazz internacional actual en recopilatoris editats per la companyia *Hot Club Rècords de Noruega i *Wagram *Music a França, posant a Biel al costat de les grans figures internacionals.

Ha gravat dos *CDs per al segell discogràfic americà *Refined Rècords (“*Echoes *from Mallorca” i “*Bistro de Barcelona”), un al Regne Unit per a li Q Rècords (“*Live *in *London”), dos amb *Hot Club Rècords a Noruega -un al costat del seu fundador, el guitarrista Jon *Larsen (“*Short *Stories *from *Catalonia”) i un altre amb el seu propi *Trio (“*Avanti”)-. En el seu últim enregistrament (“*Lower & *East Blego”), presenta, al costat del seu col·lega nord-americà David *Mitchell, un conjunt de composicions pròpies, inspirades en les seves experiències a la ciutat de Nova York.

Woody Allen va incloure dues interpretacions del Biel Ballester *Trio en la banda sonora original de la seva pel·lícula “*Vicky Cristina Barcelona” i, després de tocar amb Biel el dia de la *premiere a Barcelona, va exclamar: ”això és el mes pròxim que hauré estat mai d’haver tocat amb *Django *Reinhardt!”.

Details
  • Date: 16 desembre, 2022
  • Time: 22:30
Ultramar