Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Jorge Rossy Vibràfon trio

All Events
16 novembre, 2017 @ 19:30 - 22:00

Jorge Rossy, Barcelona 1964 (també conegut com a Jordi Rossy), va començar a tocar la bateria als 11 anys.
Entre 1982 i 1989 toca i grava amb la majoria dels músics de l’escena espanyola com Perico Sambeat, Tete Montoliu, Carles Benavent o Chano Domínguez i amb músics de renom internacional com Woody ShawKenn i Wheeler, Jack WalrathDave Schinitter, Sal NisticoSean Levitt, entre altres.
En 1989 es trasllada a Boston per estudiar trompeta en la Berklee College of Music.
A Boston, Jorge es converteix en el bateria triat per molts músics i s’uneix al Trio de Danilo Pérez per fer alguns concerts a Panamà, França, Boston i Nova York, després s’uneix al Sextet de Paquito de Rivera durant dos anys i es trasllada a Nova York en 1991.
Jorge també ha tocat i gravat amb Joshua Redman, Bill McHenry, Bruce BarthMiken Kanan, Ben Monder, Nat El seu, Steve Wilson, Mark Johnson, Larry Grenadier, Ben Street, entre altres.
En 1995 comença a fer gires i a gravar de seguit amb el Trio de Brad Mehldau (Brad Mehldau al piano, Larry Grenadier al baix i Jorge Rossy a la bateria) durant 10 anys.
En 2000 va tornar a Barcelona per formar una família i començar a centrar-se en el piano.
En els últims 10 anys Jorge Rossy ha estat tocant i gravant al piano amb bandes com Jordi Matas Quintet o Joe Smith Septet i amb diversos projectes amb Guillermo Klein, incloent-hi una actuació en el Merklin Home de Nova York i la Biblioteca de l’Auditori Congrés Washington D. de C.
Des de 2006 Jorge ha gravat el seu primer àlbum com a capdavanter, “Wicca“, a trio amb Albert Sanz en l’orgue Hammon i RJ miller a la bateria, i també el seu segon àlbum, “IVLIANVS Suite”, amb la mateixa secció de rítmica, més Chris Cheek al saxo i Félix Rossy (fill de Jorge) a la trompeta.
La banda liderada per Rossy ha estat de gira per tota Espanya, la costa dels Estats Units, el Marroc, Itàlia i també han actuat en 2010 a Basilea (Suïssa).
Però durant aquest temps Jorge també ha estat tocant la bateria ocasionalment amb Lee Konitz i Ethan Everson Quartet, Charlie Haden´s Quartet West i Land of the Sun Septet, Carla Bley´Liberation OrchestraJoe Lovano´s Quartet Europa, Kurt Rosenwinkel Quintet, Seamus Blake Quartet, trio 2000 amb Chick Corea i NHOP i un altre trio amb Brad Mehldau i Charlie Haden, ha realitzat el tour Europeu 2012 amb Wayne Shorter Quartet; Steve Swallow & Carla Bley (2012,2013,2014); Joshua Redman Trio 2015...Jorge ha gravat diversos treballs propis com a pianista i compositor, Wicca amb Albert Sanz i RJ Miller, Iulianius Suite, Iri´s Blues al costat de Félix RossyRaffi GarabedianRJ Miller i Ben Street… i recentment ha gravat projectes com el disc al costat de Mike Kanan “Gershwin” o el treball amb Chris Cheek i Steve Cardenas “Saturday Songs“. També el seu últim disc com a capdavanter i compositor, al vibráfono, al costat de Mark Turner, Peter Bernstein, Doug Weiss i Al Foster, projecte amb el qual girarà en 2016.

Més informació: http://www.jorgerossy.com/

 

 

Details
  • Date: 16 novembre, 2017
  • Time: 19:30 - 22:00
Ultramar
  • C/ de la Torre 1
    L'Escala, Girona 17130 Espanya