Melissa Aldana – Jazz by the Sea

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Melissa Aldana – Jazz by the Sea

All Events
1 maig, 2022 @ 20:30

La saxofonista i compositora nominada als GRAMMY Melissa Aldana s’uneix a la família Blue Note Records amb el llançament de 12 Stars, el seu àlbum debut com a líder del llegendari segell Jazz. Amb 33 anys, la tenora resident a Brooklyn de Santiago, Xile, ha obtingut un reconeixement internacional pel seu treball visionari com a líder de banda, així com per la seva interpretació profundament meditativa del llenguatge i el vocabulari.

12 Stars lluita amb els conceptes de cria dels fills, perdó familiar, acceptació i amor propi. “Aquest és un àlbum molt important per a mi”, diu Aldana. “Vaig sentir que tenia moltes coses a dir per totes les experiències que vaig tenir durant el 2020. Després del procés personal que vaig viure l’any passat, em sento més connectat amb mi mateix i amb les meves pròpies imperfeccions, i he descobert que és el mateix. procés amb la música. Abraçar tot el que escolto, tot el que toco, fins i tot els errors, és més significatiu que la perfecció”.

Just abans del confinament, Aldana va passar per lluites personals amb el final d’una relació. Sola a Harlem, es va dir que estaria ocupada durant anys, amb moltes distraccions per fer front a la seva complexa resposta emocional. “Però aleshores”, diu, “la pandèmia va colpejar i vaig tocar fons”. Necessitava fer canvis, així que es va girar cap a dins. “A causa d’aquest procés personal, em sento encara més connectat amb la meva música”. Fins i tot la seva manera de practicar va canviar, la qual cosa li va permetre explorar nous conceptes i suportar molèsties.

Inspirat en els arcs i els matisos del tarot, 12 Stars presenta una sèrie d’homenatges als moments de repte i triomf de la vida d’Aldana a Nova York. “Feia temps que tenia molta curiositat pel tarot: els símbols i la història real de la tradició”, diu. “Així que vaig aprofitar el confinament com una oportunitat per aprendre més sobre mi a través del procés d’aprenentatge del tarot, el focus del qual és el viatge d’una persona. Mentre estudiava les cartes, vaig començar a escriure música sobre cadascuna d’elles, individualment. I vaig descobrir que el procés descrit al tarot és un procés amb el qual tots tractem d’alguna manera al llarg del nostre viatge aquí a la terra”.

Al llarg de la seva carrera, Aldana ha gravitat cap a col·laboradors que han deixat existir el seu so i ressonar sense restriccions. Desenvolupa profundes connexions amb els seus companys de banda, i el personal i el productor que va triar per a 12 Stars no és una excepció. “M’encanta tocar amb músics molt arrelats a la tradició però, al mateix temps, molt oberts de ment pel que fa a la música”, diu. L’àlbum va ser produït pel guitarrista noruec Lage Lund, que també actua com a part d’un quintet notable amb Sullivan Fortner al piano i Fender Rhodes, Kush Abadey a la bateria i el col·laborador i confident d’Aldana Pablo Menares al baix.

Details
  • Date: 1 maig, 2022
  • Time: 20:30
Ultramar
  • C/ de la Torre 1
    L'Escala, Girona 17130 Espanya