Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Roberto Fonseca – Jazz by the Sea

All Events
7 juliol @ 22:30

Roberto Fonseca és un pianista cubà, vocalista, mul6-instrumen6sta, compositor, productor i director de banda.

Basat en l’Havana, ha llançat nou àlbums en solitari, va col·laborar entre gèneres, ha estat nominat a un Premi Grammy i va recórrer diverses vegades el món. Al llarg del camí ha aconseguit l’objec6u amb què va iniciar la seva carrera professional a principis dels anys 90: “Allà on es6guin les persones, vull que escol6n la meva música i diguin:“ Això és Roberto Fonseca ”.

Ar6sta de proeses i idees, amb una inquietud sensibilitat jazzís6ca i arrels profundes en la tradició afro-cubana, Fonseca con6nua sorprenent. “El pianista més emocionant de Cuba”, va confirmar el diari britànic Guardian. * Fa alguna cosa nova amb el vell, sense negar mai els seus orígens i s’obre al món “, va insis6r Le Figaro, de França. “Fa que totes les possibilitats semblin

possibles, i el moment se sent perfecte, intensament cert”, va declarar el New York Times.

La seva tècnica és tan percussiva i muscular com àgil i delicada. Els seus gustos eren sempre eclèc6cs: hard rock, per la seva energia i línies de baix. El jazz americà, que es va ensenyar a l’escola, es consumia pel mig, amb Herbie Hancock, Keith Jarreb i Oscar Peterson en rotació. Funk i soul. Música feta a Àfrica i Brasil. Reggaeton, electronica, hip-hop. Música clàssica: “Mozart, Chopin, Beethoven, Rachmaninov, Scriabin, Grieg, BartokI sempre la música de Cuba: aquella illa del Carib vibrant, tenaç, crea6va i fecunda.

Les profundes arrels afrocubanes de Fonseca apuntalen un so que construeix ponts entre l’ancestral i el modern i fa que la música cubana- tota la música- avanci, abraçant reptes, trencant cadenes, mostrant el que pot ser. Inspirant a joves músics a Cuba, per als quals les aventures de gènere creuat de Fonseca i l’èxit internacional són un referent.

Details
  • Date: 7 juliol
  • Time: 22:30
Ultramar
  • C/ de la Torre 1
    L'Escala, Girona 17130 Espanya