Carregant Esdeveniments

Roberto Fonseca

All Events
10 maig @ 22:30
  • ROBERTO FONSECA Piano i veu
  • Felipe Cabrera , Contrabaix i veu
  • Andres Coayo Percusió

Roberto Fonseca torna a l’ultramar. Vocalista, multi-instrumentalista, compositor, productor i director de banda.

Basat en l’Havana, ha llançat nou àlbums en solitari, va col·laborar entre gèneres, ha estat nominat a un Premi Grammy i va recórrer diverses vegades el món. Al llarg del camí ha aconseguit l’objectiu amb què va iniciar la seva carrera professional a principis dels anys 90: “Allà on estiguin les persones, vull que escoltin la meva música i diguin:“ Això és Roberto Fonseca ”.

Artissta de proeses i idees, amb una inquietud sensibilitat jazzística i arrels profundes en la tradició afro-cubana, Fonseca continua sorprenent. “El pianista més emocionant de Cuba”, va confirmar el diari britànic Guardian. * Fa alguna cosa nova amb el vell, sense negar mai els seus orígens i s’obre al món “, va insistir Le Figaro, de França. “Fa que totes les possibilitats semblin

possibles, i el moment se sent perfecte, intensament cert”, va declarar el New York Times.

La seva tècnica és tan percussiva i muscular com àgil i delicada. Els seus gustos eren sempre eclèticcs: hard rock, per la seva energia i línies de baix. El jazz americà, que es va ensenyar a l’escola, es consumia pel mig, amb Herbie Hancock, Keith Jarret i Oscar Peterson en rotació. Funk i soul. Música feta a Àfrica i Brasil. Reggaeton, electronica, hip-hop. Música clàssica: “Mozart, Chopin, Beethoven, Rachmaninov, Scriabin, Grieg, Bartok sempre la música de Cuba: aquella illa del Carib vibrant, tenaç, creativa i fecunda.

Les profundes arrels afrocubanes de Fonseca apuntalen un so que construeix ponts entre l’ancestral i el modern i fa que la música cubana- tota la música- avanci, abraçant reptes, trencant cadenes, mostrant el que pot ser. Inspirant a joves músics a Cuba, per als quals les aventures de gènere creuat de Fonseca i l’èxit internacional són un referent.

Details
  • Date: 10 maig
  • Time: 22:30
Ultramar