Guy Mintus

  • Guy Mintus: Piano, veu
  • Oren Hardy: Double Bass
  • Yonatan Rosen: Bateria

El Guy Mintus Trio presenta un programa sorprenentment divers que va des de peces de compositors clàssics com Mozart, Beethoven i Chopin, seleccions de l’últim àlbum del trio dedicat a George Gershwin, cançons del Great Israeli Songbook i composicions originals. El fil conductor és l’enfocament lúdic i creatiu del trio. Són capaços d’explicar una història personal i única amb cada peça mentre la porten al seu propi pati amb molta imaginació, alegria, espontaneïtat i groove.

El pianista, compositor, vocal i pedagog israelià Guy Mintus està igualment a gust tant si comparteix escenari amb llegendes del jazz, composa per a orquestres clàssiques, col·labora amb mestres de la música tradicional, treballa amb nens o convida com a solista amb la banda de Ska-Punk Streetlight Manifesto. amb qui va actuar en un Beacon Theatre que va esgotar localitats. Procedent d’una herència mixta de jueus iraquians, marroquins i polonesos, la seva música és un punt de trobada entre diferents rius d’inspiració que flueixen lliurement els uns als altres. Un pianista de concert format amb l’energia d’una estrella de rock i el sentit de l’aventures d’un músic de jazz que no té por d’incorporar a la barreja les seves escales i ritmes natius de l’Orient Mitjà.

His bold reimaginings of each track take listeners on a rocket ride to heights where they can see these tunes as if for the first time.”
DownBeat Magazine

Mintus pours together a mixed brew of influences with ebullient grace that you’d think they all originated in the very same place”
The New York Times