Tal Gamlieli trio

Tal Gamlieli és un baixista de jazz molt demandat des de l’any 2007. Des que va completar el seu màster al Conservatori de Nova Anglaterra de Boston, ha col·laborat amb nombrosos músics reconeguts d’arreu del món, entre ells el trompetista Avishai Cohen, els pianistes Joanne Brackeen i Danilo Perez, saxofonista. Jerry Bergonzi i la vocalista Liz Wright.

Durant l’última dècada ha actuat, com a líder i amb diferents actuacions destacades, en una gran quantitat de prestigiosos escenaris i grans esdeveniments internacionals com Love Supreme Jazz Festival (Regne Unit), Small’s Jazz Club (Nova York), Jazz Dock (Praga), Pizza Express (Londres, Regne Unit), ORF Radio Café (Viena), la Smithsonian Institution de Washington DC i el Kimmel Center de Filadèlfia…

Tal ha estat al capdavant del seu propi trio des del 2014. La banda va fer la seva primera aparició internacional al Festival de Jazz de Panamà, el gener de 2016, des de quan ha estat de gira extensa i tocant davant d’un públic entusiasta de tot el món. globus.

El ben rebut àlbum debut de Tal, “Dania”, va sortir al juliol de 2017, i el seu segon llançament Change of Heart, un projecte conjunt amb l’aclamada saxofonista nord-americana Dayna Stephens, va ser llançat l’agost de 2019.

“That was a highlight at the Love Supreme Jazz Festival… they absolutely wowed the audience” – Ruth Fisher (Jazz FM)